Na 2 jaar les en kampjes te volgen op de manege in de buurt, kreeg mijn dochter van toen 9 jaar haar galop niet onder de knie. Ze raakte gefrustreerd en wilde haar paardrijpassie opgeven. Toen kwam ik via een vriendin terecht bij Nina. Ik besloot een afspraak te maken en het probleem uit te leggen. Bij Nina leerde mijn dochter alles, daarmee bedoel ik niet alleen ‘technisch’ paardrijden maar beginnend bij het begin. Hoe haal ik een paard veilig uit de weide en waarop moet ik letten? Wat heb ik nodig om een paard te poetsen, wat is belangrijk, waar moet ik ondertussen op letten en hoe doe ik dit veilig? Opzadelen, wat is de juiste benaming van alles? Nina besloot om bij de basis te starten, zonder zadel leren zitten in de 3 gangen.
Op het einde van de eerste les had mijn dochter de 3 gangen al gedaan. Er waren werkpuntjes en daarmee gingen ze samen aan de slag. Wekelijks een momentje om naar uit te kijken en bij te leren.
Ook grondwerk werd bijgebracht. Hoe reageert een paard op lichaamstaal, je houding, en hoe pas je je aan om dingen bij te brengen bij je paard?
In de zomervakantie kon mijn dochter ook bij Nina op kamp, afwisseling van theorie en praktijk en eindigen met een leuke ‘cowboydag’.
Ondertussen rijdt mijn dochter zo’n 2j bij Nina. Altijd momenten waar ze naar uitkijkt en waarbij Nina altijd haar les eindigt met de woorden: ‘Heb je iets bijgeleerd vandaag?’, want dat is ook belangrijk. Niet alleen het plezier van rijden met je paard maar bijleren en hiermee aan de slag gaan