blogeerste

Hoera, een veulen!

Eindelijk is het zo ver, je hebt er maanden (of misschien zelfs jaren?) op gewacht, voorbereidingen voor getroffen, naar uitgekeken, … En nu is het daar, je (eerste) eigen veulen!
Maar wat nu dan? Hoe begin je en met wat begin je en wanneer? Allemaal vragen die dan ongetwijfeld de kop opsteken en waar niet altijd zo gemakkelijk een antwoord of zelfs maar een eenduidig antwoord op te vinden is. Iedereen heeft zo zijn mening wel en elk veulen en elke merrie zijn anders. Daarom heb ik besloten dit blog te maken. Op 20 mei 2015 kwam “Patchouli” te wereld, het veulen van Lady, mijn moeder haar merrie. Ik stuitte dan ook op dezelfde vragen en ook al had ik al veel op voorhand opgezocht, bestudeerd, etc, het was toch anders toen hij daar plots was.
In deze blogs zal je chronologisch kunnen meevolgen  hoe ik de komst van een veulen aangepakt heb. Wat ik deed voor de opvoeding, huisvesting, … van een veulen dat vervolgens een jaarling werd en nu al bijna een twenter is. Veel van deze zaken zijn ook toepasbaar voor oudere maar groene paarden die geen of weinig of slecht contact hebben gehad met de mens. Sommige dingen zijn dan ook weer van paard tot paard afhankelijk. Dus laat deze blog een leidraad zijn, een interessant stuk om over na te denken en in het achterhoofd te houden, maar beschouw het niet als een algemene handleiding. Denk eraan dat elk paard en elke situatie anders zijn, er bestaat niet zoiets als één juiste oplossing.  Alvast veel plezier en succes met jullie paarden!

Een reactie achterlaten